AGRICULTURE - CONVIVIALITÉ - ENVIRONNEMENT (A.C.E)
Bonjour et bienvenue sur ACE !!!!

Enregistrez-vous sur le forum et n'oubliez pas de renseigner votre profil.

Avant de poster pour la première fois, veuillez avoir la politesse de vous présenter aux membres ( rubrique "Présentation des Nouveaux Membres"). Merci pour eux.


Rejoignez le forum, c’est rapide et facile

AGRICULTURE - CONVIVIALITÉ - ENVIRONNEMENT (A.C.E)
Bonjour et bienvenue sur ACE !!!!

Enregistrez-vous sur le forum et n'oubliez pas de renseigner votre profil.

Avant de poster pour la première fois, veuillez avoir la politesse de vous présenter aux membres ( rubrique "Présentation des Nouveaux Membres"). Merci pour eux.
AGRICULTURE - CONVIVIALITÉ - ENVIRONNEMENT (A.C.E)
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.
Statistiques
Nous avons 5287 membres enregistrés
L'utilisateur enregistré le plus récent est philippe95

Nos membres ont posté un total de 3129267 messages dans 87590 sujets
Petites annonces

  Pas d'annonces disponibles.

  Adieu mes amis
  AgrimarneIvanquoiMassey8210CamomilleJMF 79
  Guilbart 2021
  erwin Guilba10
  nouvelle offre
  larecolte
  Le deal à ne pas rater :
  Cartes Pokémon : coffrets dresseur d’élite EV05 Forces Temporelles
  Voir le deal

  erwin

  +19
  bzh centre
  grabouille
  nonord
  iris
  le belge
  catar
  Sam-845
  seguim
  PatogaZ
  Manutimael
  jardi85
  fergie62
  pascal
  rve
  MICHMUCH
  alain
  snif
  erwin
  hermine 22
  23 participants

  Aller en bas

  erwin Empty erwin

  Message par hermine 22 Dim 17 Avr 2016 - 8:30

  qu'est ce qui disent ?
  mon interprète est en roumanie en ce moment Laughing http://www.sibiunews.net/articole/15-social/11546-proiectul-vreau-sa-lucrez-legal-in-europa-mea-respins-de-m-a-e-confederatia-apararea-drepturilor-la-munca-legala-a-romanilor-din-diaspora-si-sclavagismul-modern-nu-intra-in-aria-de-interes-a-guvernului-romaniei.html
  hermine 22
  hermine 22
  + membre techno +

  département : 22
  Messages : 37831
  Date d'inscription : 23/10/2009
  Age : 73
  Localisation bretagne

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 16:03

  hermine 22 a écrit:qu'est ce qui disent ?
  mon interprète est en roumanie en ce moment  Laughing http://www.sibiunews.net/articole/15-social/11546-proiectul-vreau-sa-lucrez-legal-in-europa-mea-respins-de-m-a-e-confederatia-apararea-drepturilor-la-munca-legala-a-romanilor-din-diaspora-si-sclavagismul-modern-nu-intra-in-aria-de-interes-a-guvernului-romaniei.html

  Je viens de lire l'article attentivement .... ( tu voulais une traduction détaillée ? )

  Mon impression à chaud suite à cette lecture: rien de nouveau , les pleurnicheries habituelles de ces Roumains qui rêvent que, quand ils arrivent dans un autre pays pour travailler gagner de l'argent, les autochtones n'attendent qu'eux et le poulet tout cuit va leur tomber dans la bouche 63
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 16:54

  Ah oui, au fait Erwin, pourrais tu me traduire le texte suivant avant 17H.
  Mon interprète est partie voir sa famille à Brazov il y a dix mn.

  Voi începe cu constatarea că la 7 aprilie 2009, la Chişinău, cu adevărat o avut loc o lovitură de stat. Mai bine zis, evenimentele din 7 aprilie au încununat o lovitură de stat latentă, pornită la 25 februarie 2001, când la putere a venit PCRM în frunte cu Vladimir Voronin. Pentru început a fost lichidată autonomia locală şi, într-o republică agrară cum este Moldova, Guvernul central a început să decidă, în funcţie de loialitatea politică a administraţiei locale, cine şi câţi bani merită. Apoi puterea a încheiat un parteneriat cu justiţia - puterea închide ochii la corupţia în acest sistem, în schimb puterea câştigă toate dosarele cu care ea vine în instanţă. A venit şi rândul mass media. Pas cu pas, a fost creat un media holding monopolizat şi ghidat de un singur partid. Şi degeaba unii se aşteptau că după adoptarea Codului Audiovizualului, la 27 iulie 2006, cetăţeanul de rând va fi informat obiectiv şi echidistant despre cele ce se întâmplă în ţară. Deoarece acest Cod, ca şi Constituţia Republicii Moldova deja devenise o hârtie fără nici o valoare. În Republica Moldova a fost creat un sistem de spălare a creierilor care, în strictă conformitate cu normele nescrise ale unui regim politic autoritar proslăvea o singură persoană (Vladimir Voronin) şi un singur partid (PCRM). Partidele şi liderii de opoziţie erau prezentaţi în faţa cetăţeanului în calitate de o gaşcă de scandalagii („Boschetari politici”, în limbajul neaoş a lui Vladimir Voronin). Ca şi în orice regim politic autoritar, în societatea moldovenească a revenit pas cu pas frica şi servilismul. După cum am mai scris cu alte prilejuri – Vladmir Voronin a impus, iar societatea a acceptat nu verticala puterii, ci piramida lingăilor, paralizată din interior de servilism şi frică. Nu s-a lăsat mult aşteptată apariţia Comsomolului, reprezentanţii căruia, în octombrie 2008, i-au atacat pe tinerii liberali la Bălţi nu numai cu pumnii, ci şi cu slogane gen „Români, căraţi-vă după Prut!”, „Bălţul – oraş rusesc!” etc. Ceea ce înseamnă, că fascismul, în ambalaj comsomolist, a trecut în ofensivă. Pe fundalul tăcerii părinţilor „cuminţi” a apărut şi fenomenul pedofiliei ideologice sub forma de „pioneri”.

  Timp de două mandate Vladimir Voronin a demonstrat o incompetenţă crasă în toate domeniile – politica interna, soluţionarea problemei Transnistrene, politica externă etc. Cancerul corupţiei a afectat întreagă societate. Cu excepţia consolidării bunăstării familiei, Voronin a reuşit un singur lucru – să se menţină la putere, reanimând frica şi linguşeala, tratându-i pe cetăţenii Republicii Moldova ca pe o turmă de sclavi, lipsiţi de raţiune şi demnitate. Acolo unde în societate mai erau nişte insuliţe de demnitate s-a mers pe calea scindării – sindicate paralele, uniuni de creaţie paralele, societate civilă docilă etc. Vladimir Voronin a creat în interiorul Republicii Moldova un sistem de reproducere a sclavilor în conformitate cu normele nescrise unui regim autoritar. În 1848, Marx şi Enghels au scris în Manifestul lor despre faptul că burghezia a „rupt o parte bună a populaţiei din idiotismul vieţii rurale”. Regimul comunist sovietic, după ce i-a nimicit pe ţărani gospodari, i-a băgat pe moldoveni în idiotismul colhozurilor, succedat de idiotismul vieţii rurale apărute după distrugerea colhozurilor. Acest mediu de oameni disperaţi şi înrăiţi, care se zbat în mizeria sărăciei şi care sunt obişnuiţi să rezolve toate problemele în beci, lângă butoiul cu vin, cu minţile spălate de canalele TV cenzurate de PCRM, a devenit o pepinieră de votanţi comunişti. Din martie 1985, când Mihail Gorbaciov a anunţat politica de „perestroika” nimănui nu-i este îngrădit accesul la informaţie, nimănui nu-i interzis ca picătură cu picătură să stoarcă sclavul din el. Or, în Republica Moldova, sub conducerea PCRM, continuă să funcţioneze maşinăria de reproducere a sclavilor spirituali.

  Cinismul lui Vladimir Voronin s-a exprimat şi în prostituarea lozincilor pro-europene. După scandalul de proporţii cu nesemnarea Memorandumului Kozak în noiembrie 2003, relaţiile lui Vladimir Voronin cu stăpânul de la Kremlin s-au stricat rău de tot. Fiind lipsit de suportul din partea Kremlinului, temându-se de vreo revoluţie color în Moldova, comunistul Vladimir Voronin brusc s-a declarat comunist pro-european. A reuşit să-i prostească pe această cale pe mai mulţi, nu numai în interiorul Republicii Moldova. Îndeosebi dacă ne amintim de pupăturile lui Traian Băsescu şi Mihail Saakashvili cu Vladimir Voronin la Chişinău înainte de alegerile parlamentare din 6 martie 2005. De dragul votului din 4 aprilie 2005, Voronin a mers la mimarea unui dialog cu partidele ne-comuniste, a semnat nişte angajamente.

  Euforia consensului pro-european s-a evaporat foarte repede. Cazul lui Valeriu Pasat a demonstrat clar cum justiţia moldovenească, ghidată de „pro-europeanul” Vladimir Voronin, execută funcţia de bâtă în mâna puterii. Valeriu Pasat, în stricta conformitate cu tradiţiile moldoveneşti, înainte de scrutinul din 6 martie 2005, a căutat copite de cai politici morţi la Moscova, pe la „congresul moldovenilor”, supărându-l foc pe pro-europeanul Voronin. Pentru ca la 11 martie 2005 să fie reţinut la scara avionului, cu care a sosit la Chişinău. A fost nevoie de discuţia lui Vladimir Voronin cu Vladimir Putin la 22 iunie 2007, pentru ca la 9 iulie 2007, Valeriu Pasat să fie „amnistiat” de justiţia moldovenească. Şi nu trebuia să fie mare profet ca să-ţi dai seama că prevederile Planului de Acţiuni UE-Republica Moldova urmau să rămână doar pe hârtie. Deoarece, implementarea lor ar fi însemnat că PCRM cu Voronin în frunte ar fi renunţat benevol la toate pârghiile de manipulare a societăţii în perspectiva alegerilor din 5 aprilie 2009. Bieţii Ambasadori din ţările membre UE chiar au lansat, la 17 iulie şi 25 noiembrie 2008, nişte Declaraţii, prin care şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu degradarea normelor democraţiei politice şi a statului de drept în Republica Moldova. Dar deja era târziu – pentru a se menţine la putere Vladimir Voronin a revenit la originile sale comuniste, neavând nevoie de orice cochetări cu UE. Pe când toate canalele TV au trecut sub tăcere poziţia distinşilor ambasadori, pentru ca cetăţeanul credul să fie convins în continuare că Vladimir Voronin ne duce de căpăstru direct în UE.

  Cu mult înainte de 7 aprilie 2009 Vladimir Voronin a uzurpat noţiunea de patriotism. Societatea a fost divizată în patrioţi de sorginte stalinistă şi unionişti, duşmani ai statalităţii. Cu adevărat, o dată cu ruinarea URSS în faţa societăţii moldoveneşti a apărut dilema. Fie să aibă loc reunirea cu România, după modelul celei din 1918, fie să se meargă în direcţia edificării unui stat Republica Moldova. Cu reunirea totul e simplu – nici un partid cu asemenea lozinci nu a trecut pragul electoral din 1994 şi până-n prezent. Ceea ce însemna că am ales calea de statalitate a Republicii Moldova, care poate avea sorţi de izbândă numai prin trecerea de la „naţiunea socialistă moldovenească” de sorginte stalinistă la naţiunea civică moldovenească, bazată pe valori europene. Cu prima totul este clar – Stalin a conceput „naţiunea socialistă moldovenească” ca o adunătură de sclavi, patria cărora este URSS, lipsiţi de demnitate, memorie, cultură şi, principalul, profund contaminaţi de românofobie. Nici predecesorii lui Vladimir Voronin nu au manifestat multă înţelepciune în căutarea conştientă a consensului în societate privind parametrii de bază ale acestei naţiuni civice. Situaţia evolua mai mult haotic, dar fără a provoca mari animozităţi în societate. În schimb, Vladimir Voronin s-a pus pe cultivarea patriotismului moldovenesc. Sunt două caracteristici de bază ale acestui „patriotism”. Prima - să fii românofob. A doua – să te simţi fericit şi confortabil cu baioneta rusească, băgată în fund.

  Vladimir Voronin nu este primul în acest sens. Pe malul stâng al Nistrului, adăugând şovinismul velikorus la acestea două componente ale moldovenismului comunist, Igor Smirnov „forjează” „naţiunea transnitriană”. Aşa că în acest sens Vladimir Voronin este un simplu ucenic al „omologului” său de la Tiraspol. Şi mai mult, la 16 mai 2001, venind la Tiraspol, Vladimir Voronin a semnat cinci documente cu cedări absolut aberante în faţa regimului de la Tiraspol. Unul din ele [1] prevedea chiar recompensa Transnitriei din partea Republicii Moldova, pentru conflictul armat din 1992. Ceea ce însemna că Vladimir Voronin, ca şi Igor Smirnov, considera că Republica Moldova a comis un act de agresiune în 1992. Orice regim autoritar are nevoie de un duşman extern, şi este firesc că pentru acest rol Vladimir Voronin a desemnat România. Iar Vladimir Voronin ne cheamă să fim patrioţi ai regimului autoritar, instaurat de el. Se pare că anume acest soi de „patrioţi” a avut în vedere un oarecare Samuel Johnson, când, la 7 aprilie 1775, a declarat că „patriotismul este ultimul refugiu al ticăloşilor”.

  Totuşi, ce s-a întâmplat la 7 aprilie? Cred că nu există un răspuns univoc.

  Unele surse din Transnistria afirmă că, la solicitarea lui Vladmir Voronin, cu mult înainte de ziua alegerilor, situaţia în Republica Moldova a fost monitorizată de persoane din Transnistria şi de la Moscova. Unul dintre ei, probabil, s-a scăpat cu vorba [2], când a declarat: „O asemenea evoluţie a situaţiei era prognozată încă cu două luni înainte de alegeri, insă administraţia prezentă, pentru a se menţine definitiv la putere – şi alegerile le-au oferit o asemenea posibilitate – nu întreprind măsuri dure faţă de cei antrenaţi în pogromuri”.


  Dar şi fără experţi (cu epoleţi) din Transnistria şi Moscova era evident că în societate s-a acumulat un potenţial protestatar. Rezultatul preliminar anunţat al scrutinului din 5 aprilie, suprapus cu declaraţiile arogante ale lui Vladimir Voronin au făcut ca un apel, lansat în seara zilei de 6 aprilie prin Internet şi SMS, să aducă în PMAN mii de tineri. În dimineaţa zilei de 7 aprilie personal am fost în PMAN şi am văzut cum vin mii de tineri, în lipsa vreo unui lider politic din opoziţie în piaţă, fără intenţii de a vandaliza clădirile Parlamentului şi a Preşedinţiei etc.
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 17:03

  Et si tu pouvais demander à ton copain Imanov de faire de même avec le texte suivant.


  Что такое опорный орфографический компакт?
  Как уст румяных без улыбки,
  Без грамматической ошибки
  Я русской речи не люблю.


  Пособие по орфографии русского языка
  Аннотация Сведения об авторе Слово к учителю Слово к ученику Содержание
  СОДЕРЖАНИЕ

  Что такое опорный орфографический компакт по русскому языку и как им пользоваться
  Слово к учителю Слово к учителю
  Слово к ученику Слово к ученику
  Опорный орфографический компакт по русскому языку
  МОРФЕМНО-МОРФОЛОГИЧЕСКИЙ БЛОК (микроблоки) МОРФЕМНО - МОРФОЛОГИЧЕСКИЙ БЛОК (микроблоки)
  Употребление буквы Ь в различных грамматических формах (микроблоки) БЛОК "Употребление буквы Ь в различных грамматических формах" (микроблоки)
  БЛОК Разделительные Ь и Ъ (микроблоки) БЛОК "Разделительные Ь и Ъ" (микроблоки)
  БЛОК Слитное и дефисное написание слов; (микроблоки) БЛОК "Слитное и дефисное написание слов" (микроблоки)
  БЛОК Слитное и раздельное написание слов; (микроблоки) БЛОК "Слитное и раздельное написание слов" (микроблоки)
  Сокращения и условные обозначения Сокращения и условные обозначения
  Расшифровка микроблоков опорного орфографического компакта
  МОРФЕМНО-МОРФОЛОГИЧЕСКИЙ БЛОК
  Правописание приставок (орфограммы) Правописание приставок (орфограммы)
  Правописание корней (орфограммы) Правописание корней (орфограммы)
  Правописание суффиксов (орфограммы) Правописание суффиксов (орфограммы)
  Правописание окончаний (орфограммы) Правописание окончаний (орфограммы)
  БЛОК Употребление буквы Ь в различных грамматических формах (орфограммы) БЛОК "Употребление буквы Ь в различных грамматических формах"(орфограммы)
  БЛОК Разделительные Ь и Ъ (орфограммы) БЛОК "Разделительные Ь и Ъ"(орфограммы)
  БЛОК Слитное и дефисное написание слов (орфограммы) БЛОК "Слитное и дефисное написание слов"(орфограммы)
  БЛОК Слитное и раздельное написание слов (орфограммы) БЛОК "Слитное и раздельное написание слов"(орфограммы)
  Примеры на приведенные орфограммы
  МОРФЕМНО-МОРФОЛОГИЧЕСКИЙ БЛОК
  Правописание приставок (примеры) Правописание приставок (примеры)
  Правописание корней (примеры) Правописание корней (примеры)
  Правописание суффиксов (примеры) Правописание суффиксов (примеры)
  Правописание окончаний (примеры) Правописание окончаний (примеры)
  БЛОК Употребление буквы Ь в различных грамматических формах (орфограммы) БЛОК "Употребление буквы Ь в различных грамматических формах"(примеры)
  БЛОК Разделительные Ь и Ъ (примеры) БЛОК "Разделительные Ь и Ъ"(примеры)
  БЛОК Слитное и дефисное написание слов (примеры) БЛОК "Слитное и дефисное написание слов"(примеры)
  БЛОК Слитное и раздельное написание слов (примеры) БЛОК "Слитное и раздельное написание слов"(примеры)
  Приложение
  Морфемно-морфологический блок (для распечатки) Морфемно-морфологический блок (для распечатки)
  Употреблени букв Употребление букв "Ь" и "Ъ" (для распечатки)
  Слитное, дефисное и раздельное написание слов (для распечатки) Слитное, дефисное и раздельное написание слов (для распечатки)

  Новости Ямала
  FeedWind
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 17:17

  snif a écrit:Et si tu pouvais demander à ton copain Imanov de faire de même avec le texte suivant.


  Spoiler:

  J'ai transmis à Imanov , il m'a répondu: "dis à sniv d'aller se vaire voutre ! "

  77 77 77
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 17:22

  snif a écrit:Ah oui,  au fait Erwin, pourrais tu me traduire le texte suivant avant 17H.
  Mon interprète est partie voir sa famille à Brazov il y a dix mn.

  Spoiler:

  1) le délai imparti est écoulé ( il est 17h22 ) Very Happy

  2) c'est du moldave hors moi je ne comprend que le roumain ( et le belge ) : rr  => nous sommes donc au regret de vous annoncer que nous ne pouvons accéder à votre requête


  77 77 77
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 17:54

  erwin a écrit:
  snif a écrit:Et si tu pouvais demander à ton copain Imanov de faire de même avec le texte suivant.


  Spoiler:

  J'ai transmis à Imanov , il m'a répondu: "dis à sniv d'aller se vaire voutre ! "

  77 77 77


  : ha : ha : ha
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par alain Dim 17 Avr 2016 - 18:56

  Çà au moins çà sort du cœur. moque


  Tourne-toi vers le soleil, l’ombre sera derrière toi.
  (proverbe Maori)
  alain
  alain
  +Admin fromager+

  Messages : 23420
  Date d'inscription : 11/09/2009
  Age : 61
  Localisation Haute-Savoie

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par hermine 22 Dim 17 Avr 2016 - 20:34

  erwin a écrit:
  hermine 22 a écrit:qu'est ce qui disent ?
  mon interprète est en roumanie en ce moment  Laughing http://www.sibiunews.net/articole/15-social/11546-proiectul-vreau-sa-lucrez-legal-in-europa-mea-respins-de-m-a-e-confederatia-apararea-drepturilor-la-munca-legala-a-romanilor-din-diaspora-si-sclavagismul-modern-nu-intra-in-aria-de-interes-a-guvernului-romaniei.html

  Je viens de lire l'article attentivement .... ( tu voulais une traduction détaillée ? )

  Mon impression à chaud suite à cette lecture: rien de nouveau , les pleurnicheries habituelles de ces Roumains qui rêvent que, quand ils arrivent dans un autre pays pour travailler gagner de l'argent, les autochtones n'attendent qu'eux et le poulet tout cuit va leur tomber dans la bouche 63
  ok
  l'arrachage de carottes ce n'est pas en roumanie ?
  c'est bon
  un résumé me suffisait : victoire
  hermine 22
  hermine 22
  + membre techno +

  département : 22
  Messages : 37831
  Date d'inscription : 23/10/2009
  Age : 73
  Localisation bretagne

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 20:36

  Tu as de la chance, moi, il n'a même pas voulu me faire un résumé.
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 21:06

  hermine 22 a écrit:
  erwin a écrit:
  hermine 22 a écrit:qu'est ce qui disent ?
  mon interprète est en roumanie en ce moment  Laughing http://www.sibiunews.net/articole/15-social/11546-proiectul-vreau-sa-lucrez-legal-in-europa-mea-respins-de-m-a-e-confederatia-apararea-drepturilor-la-munca-legala-a-romanilor-din-diaspora-si-sclavagismul-modern-nu-intra-in-aria-de-interes-a-guvernului-romaniei.html

  Je viens de lire l'article attentivement .... ( tu voulais une traduction détaillée ? )

  Mon impression à chaud suite à cette lecture: rien de nouveau , les pleurnicheries habituelles de ces Roumains qui rêvent que, quand ils arrivent dans un autre pays pour travailler gagner de l'argent, les autochtones n'attendent qu'eux et le poulet tout cuit va leur tomber dans la bouche 63
  ok
  l'arrachage de carottes ce n'est pas en roumanie ?
  c'est bon
  un résumé me suffisait : victoire

  erwin CAPSUNARI

  Hermine tu dois changer de lunettes ! ... et moi aussi ! Very Happy  ... car concernant la photo, la légende s'y rapportant , dit: "récolteuses de fraises" : ha   mais ils ne précisent pas dans quel pays .


  L'article parle principalement des roumains en Italie ( 1 million selon la journaliste )  "62% de ceux qui y travaillent le font "au noir"  ( le chiffre ne m'étonne pas )   ils sont "exploités dans des conditions d'esclavage moderne"  violon etc ... etc ... les pôôvrrres triste
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 21:19

  à propos de fraises, petite info complémentaire pour ceux qui ont pour projet de faire du tourisme  en Roumanie ... afin d'éviter tout quiproquo, quand un Roumain vous explique que sa voisine est "partie travailler en Espagne à la récolte des fraises" ; ce que vous devez comprendre est illustré par la photo ci-dessous ...

  erwin Prostituatele-romance-mafia-si-pestii-fac-legea-intr-un-orasel-spaniol-18402603
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 21:23

  Il fait chaud en Roumanie. ?

  Tu n'as pas la façade ?
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par MICHMUCH Dim 17 Avr 2016 - 21:27

  pff pff t'est lourd snif il a dit en Espagne : rr : rr
  MICHMUCH
  MICHMUCH
  + membre techno +

  Messages : 15744
  Date d'inscription : 08/05/2012
  Age : 61
  Localisation 51 coteaux vitryat

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Invité Dim 17 Avr 2016 - 21:35

  il y a des incendies en espagne pour avoir des jupes aussi courte : rr : rr : rr

  Invité
  Invité


  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par MICHMUCH Dim 17 Avr 2016 - 21:37

  et ça doit être gras aussi vu la hauteur des bottes : ha : ha : ha : ha
  MICHMUCH
  MICHMUCH
  + membre techno +

  Messages : 15744
  Date d'inscription : 08/05/2012
  Age : 61
  Localisation 51 coteaux vitryat

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Invité Dim 17 Avr 2016 - 21:39

  ou des gros tas de fumiers pour avoir de belle fraise moque

  Invité
  Invité


  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par rve Dim 17 Avr 2016 - 21:43

  Et il faut se bai..er pour ramasser les fraises Laughing

  rve
  + membre techno +

  Messages : 2400
  Date d'inscription : 23/11/2011
  Age : 51
  Localisation bourgogne du sud

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Dim 17 Avr 2016 - 23:20

  snif a écrit:Il fait chaud en Roumanie. ?

  Tu n'as pas la façade ?

  Very Happy  non désolé, je ne suis pas l'auteur de cette photo   ...

  ... je n'en suis pas encore réduit à photographier ce genre de spectacle Very Happy
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par pascal Dim 17 Avr 2016 - 23:31

  c'est le terme qu'ils utilisent, les roumains???? :réfléchi :réfléchi :réfléchi
  pascal
  pascal
  + membre techno +

  Messages : 11651
  Date d'inscription : 29/03/2015
  Age : 49
  Localisation partout et nulle part!!!

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par snif Dim 17 Avr 2016 - 23:34

  erwin a écrit:
  snif a écrit:Il fait chaud en Roumanie. ?

  Tu n'as pas la façade ?

  Very Happy  non désolé, je ne suis pas l'auteur de cette photo   ...

  ... je n'en suis pas encore réduit à photographier ce genre de spectacle Very Happy

  C'est surtout que je me méfie de l'envers du décor...
  snif
  snif
  + membre techno +

  département : Barrois du 52
  Messages : 17203
  Date d'inscription : 19/09/2009
  Age : 61
  Localisation Rhin-CHAMPAGNE

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par fergie62 Jeu 25 Oct 2018 - 13:11

  Il est pas venu depuis plus d un mois :réfléchi
  fergie62
  fergie62
  + membre techno +

  département : 62
  Messages : 36397
  Date d'inscription : 25/10/2011
  Age : 41
  Localisation Artesië

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par jardi85 Jeu 25 Oct 2018 - 14:56

  Oui ,en effet, je m'était fait la remarque ,car plus de réaction de sa part sur le fil du forum …. :réfléchi
  jardi85
  jardi85
  + membre techno +

  Messages : 1647
  Date d'inscription : 28/01/2010
  Age : 54
  Localisation Vendée

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Manutimael Jeu 25 Oct 2018 - 17:26

  Oui c’est vrai. Ça fait longtemps. J’espere que tout va bien pour lui
  Manutimael
  Manutimael
  + membre techno +

  Messages : 6760
  Date d'inscription : 20/09/2015
  Age : 35
  Localisation Vendée

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par PatogaZ Jeu 25 Oct 2018 - 17:43

  j' ai regardé sur le panneau d' admin , dernière visite le 14 septembre , ça fait un moment :réfléchi :réfléchi :réfléchi :réfléchi


  La grand estoille par sept jours bruslera,
  Nuee fera deux soleils apparoir,
  Le gros mastin toute nuict hurlera,
  Quand grand pontife changera de terroir. (octobre rouge)
  je n' ai pas encore la date du prochain zimboum , je vous tiens au jus dès que j' ai des nouvelles (ASAP)
  erwin Mini_210625IMG_3144erwin Mini_264780charles
  erwin Armada10
  PatogaZ
  PatogaZ
  + Admin +
  + Admin +

  Messages : 95944
  Date d'inscription : 09/09/2009
  Age : 65
  Localisation au bout de la baie de Somme

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par seguim Jeu 25 Oct 2018 - 17:51

  la saison des fraises en espagne n'est pitét' pas fini erwin 388366507
  seguim
  seguim
  + membre techno +

  Messages : 11984
  Date d'inscription : 04/01/2011
  Age : 55
  Localisation entre la boulette d'avesnes et le maroilles

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Sam-845 Jeu 25 Oct 2018 - 18:36

  Il vit toujours, pas de tracas!!!Je viens de l'avoir sur FB

  Sam-845
  + membre techno +

  Messages : 716
  Date d'inscription : 29/05/2013
  Age : 45
  Localisation Gaume - Belgique

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par catar Jeu 25 Oct 2018 - 19:05

  Dis lui de ramener ces fesses ici pour dire bonjour aux copains
  catar
  catar
  + membre techno +

  département : 88
  Messages : 6108
  Date d'inscription : 27/09/2009
  Age : 45
  Localisation la ou le madon passe du 88 au 54

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par le belge Jeu 25 Oct 2018 - 19:50

  Il est surbooké de boulot

  le belge
  + membre techno +

  Messages : 5695
  Date d'inscription : 24/05/2015
  Age : 63
  Localisation marne

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Sam-845 Jeu 25 Oct 2018 - 19:55

  Il vous remet son bonjour et il est fort occupé pour le moment...

  Sam-845
  + membre techno +

  Messages : 716
  Date d'inscription : 29/05/2013
  Age : 45
  Localisation Gaume - Belgique

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par iris Jeu 25 Oct 2018 - 20:06

  Je lui ai envoyé un sms ,il va bien mais beaucoup de boulot ...
  iris
  iris
  + Admin +
  + Admin +

  Messages : 11905
  Date d'inscription : 09/09/2009
  Age : 69
  Localisation France de l'extérieur 57

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par jardi85 Jeu 25 Oct 2018 - 22:32

  Merci pour les nouvelles : victoire
  jardi85
  jardi85
  + membre techno +

  Messages : 1647
  Date d'inscription : 28/01/2010
  Age : 54
  Localisation Vendée

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Jeu 5 Déc 2019 - 17:56

  Salut tout le monde , retour rapide sur le forum après un peu plus d'1 an d'absence.  : victoire
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par nonord Jeu 5 Déc 2019 - 17:58

  : victoire heureux de te relire
  nonord
  nonord
  + membre techno +

  Messages : 26182
  Date d'inscription : 11/09/2009
  Localisation dunkerque est

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Jeu 5 Déc 2019 - 18:04

  nonord a écrit:: victoire heureux de te relire
  : victoire
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par nonord Jeu 5 Déc 2019 - 18:07

  erwin a écrit:
  nonord a écrit:: victoire heureux de te relire
  : victoire
  ne repars pas trop vite  ozil    : rr
  nonord
  nonord
  + membre techno +

  Messages : 26182
  Date d'inscription : 11/09/2009
  Localisation dunkerque est

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par catar Jeu 5 Déc 2019 - 18:17

  Content de te relire, ne repars pas trop vite : victoire
  catar
  catar
  + membre techno +

  département : 88
  Messages : 6108
  Date d'inscription : 27/09/2009
  Age : 45
  Localisation la ou le madon passe du 88 au 54

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par grabouille Jeu 5 Déc 2019 - 19:02

  : victoire
  grabouille
  grabouille
  + membre techno +

  Messages : 10272
  Date d'inscription : 24/12/2017
  Age : 106
  Localisation nord haute marne

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par hermine 22 Jeu 5 Déc 2019 - 19:43

  erwin a écrit:Salut tout le monde , retour rapide sur le forum après un peu plus d'1 an d'absence.  : victoire
  tu va en avoir des choses a raconter  Laughing
  hermine 22
  hermine 22
  + membre techno +

  département : 22
  Messages : 37831
  Date d'inscription : 23/10/2009
  Age : 73
  Localisation bretagne

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par bzh centre Jeu 5 Déc 2019 - 19:49

  bon retour  : victoire


  les doryphores font la vie dures aux moulins jaunes
  bzh centre
  bzh centre
  + Admin Crevette du forum +

  Messages : 29738
  Date d'inscription : 10/09/2009
  Localisation 56

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par philaubers Jeu 5 Déc 2019 - 20:32

  : victoire
  philaubers
  philaubers
  + membre techno +

  Messages : 25727
  Date d'inscription : 12/02/2011
  Age : 51
  Localisation 59

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par jardi85 Jeu 5 Déc 2019 - 20:38

  Reste un peut avec nous    : victoire   ,bien content de te relire ici    ozil
  jardi85
  jardi85
  + membre techno +

  Messages : 1647
  Date d'inscription : 28/01/2010
  Age : 54
  Localisation Vendée

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Pierre89 Jeu 5 Déc 2019 - 20:40

  hermine 22 a écrit:
  erwin a écrit:Salut tout le monde , retour rapide sur le forum après un peu plus d'1 an d'absence.  : victoire
  tu va en avoir des choses a raconter  Laughing


  Et surtout à lire !! Combien de pages ?   Laughing
  Pierre89
  Pierre89
  + membre techno +

  Messages : 7455
  Date d'inscription : 10/09/2009
  Age : 74
  Localisation Nord 89 ( Yonne )

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par bibi43 Jeu 5 Déc 2019 - 20:42

  erwin a écrit:Salut tout le monde , retour rapide sur le forum après un peu plus d'1 an d'absence.  : victoire
  tu a fais le tour Laughing Laughing Laughing  de l’Occitanie
  bibi43
  bibi43
  + membre techno +

  Messages : 10847
  Date d'inscription : 30/05/2011
  Age : 51
  Localisation haute loire

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par catar Jeu 5 Déc 2019 - 20:47

  Il est déjà reparti le gredin !! : rr
  catar
  catar
  + membre techno +

  département : 88
  Messages : 6108
  Date d'inscription : 27/09/2009
  Age : 45
  Localisation la ou le madon passe du 88 au 54

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par dgé Jeu 5 Déc 2019 - 22:16

  : victoire
  dgé
  dgé
  schtroumpf grognon du forum

  Messages : 42431
  Date d'inscription : 10/09/2009
  Localisation 000

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par alain Ven 6 Déc 2019 - 6:51

  Salut Erwin.


  Tourne-toi vers le soleil, l’ombre sera derrière toi.
  (proverbe Maori)
  alain
  alain
  +Admin fromager+

  Messages : 23420
  Date d'inscription : 11/09/2009
  Age : 61
  Localisation Haute-Savoie

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par erwin Ven 6 Déc 2019 - 12:43

  Pierre89 a écrit:
  hermine 22 a écrit:
  erwin a écrit:Salut tout le monde , retour rapide sur le forum après un peu plus d'1 an d'absence.  : victoire
  tu va en avoir des choses a raconter  Laughing


  Et surtout à lire !! Combien de pages ?   Laughing

  erwin 700018388 : drapeau
  erwin
  erwin
  + membre techno +

  département : 54
  Messages : 14318
  Date d'inscription : 23/09/2009
  Age : 48
  Localisation south Belgium

  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Invité Ven 6 Déc 2019 - 12:58

  : victoire

  Invité
  Invité


  Revenir en haut Aller en bas

  erwin Empty Re: erwin

  Message par Contenu sponsorisé


  Contenu sponsorisé


  Revenir en haut Aller en bas

  Revenir en haut

  - Sujets similaires

   
  Permission de ce forum:
  Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum